Shimano utökar och uppdaterar motorserie

Shimano har lanserat en helt ny motorenhet. EP6 ska ge samma åkkänsla och prestanda som den mer avancerade EP8-enheten, men till ett något lägre pris. Dessutom lägger man till nya funktioner på EP-enheterna.

EP8, som är Shimanos med kraftfulla drivenhet, uppdateras till versionen EP801. Detta har inneburit att man adderat CAN-portar för olika tillbehör och dessutom kompabilitet med drivlinan XT Di2. EP-drivenheterna har fått utökade växlingslägen för e-mtb på XT Di2 drivlinan, vilket innebär både manuell och automatisk växling.

[caption id="attachment_2775" align="alignnone" width="534"] Drivenheten EP600.[/caption]

Den helt nya EP600-drivenheten levererar helt nya funktioner till Shimanos EP-sortimentet och ger kompromisslös prestanda till en prisnivå som beskrivs ligga i medelklass. Några exakta priser anges dock inte i det utskickade pressmaterialet. 

EP6 är också anpassat för kompabilitet med drivlinan XT Di2. EP6 har även ytterligare tillbehörsportar, vilket ger framtidssäker kompatibilitet för Shimanos EP-plattformar.

Drivenheten för EP6 kan ska kunna ge upp till 85 Nm i vridmoment, och har en kontinuerlig märkeffekt: 250 watt. Drivenheten väger totalt 3,0 kilo.

Shimano berättar även att appen E-Tube Projekt fått ett ”Fine Tune-läge”, där man kan anpassa motorsystemets effektprofil.

[caption id="attachment_2776" align="alignnone" width="292"] E-Tube Projekt är uppdaterad så man ska kunna finstämma motorns effektkurva mer efter personliga önskemål[/caption]
Björn Åslund

Björn Åslund

PUBLICERAD: 2022-07-12

Relaterat innehåll