VanMoof släpper nya modeller

Björn Åslund

Björn Åslund

9 maj 2023

Nederländska VanMoof släpper modeller av sina elcyklar. De heter nu S4 och X4 (stora bilden). Den mest uppenbara förnyelsen är att de numera finns i flera färger, och det går att addera ett extra batteri till cyklarna.

VanMoof är hyfsat stora i mellaneuropa, men etableringen i Sverige har inte riktigt blivit som tänkt. Den enda svenska verkstaden, som fanns i Stockholm, drog sig ur då elcyklarna krävt alltför mycket garanti- och reklamationsjobb. Det finns dock uppgifter om att VanMoof ska etablera en ny serviceverkstad i Sverige.

Cyklarna säljs främst över nätet, även om det finns butiker i många större europeiska städer där man kan testa och serva dem.

Nu slår företaget på trumman för nya VanMoof S4 och X4, som lanseras som nyheter. I jämförelse med befintliga modellerna S5 och X5, så har de rotationssensor för att styra motorkraften, istället för momentsensor. Så inenbär det enklare och billigare elcyklar.

Å andra sidan tycker vi S4 och X4 starkt påminner om tidigare S3 och X4. Men man får nya roligare färger på ramarna, se bilderna.

Båda modellerna sälj för 2 198 euro.

VanMoof S4.

 

Läs mer