En kompaktare lastcykel

Björn Åslund

Björn Åslund

23 apr 2024

Tyska Riese & Müller har släppt en ny kompakt lastcykel. Vi ser att den har en del flexibla lösningar för att hantera och skydda lasten och cyklisten.

Riese & Müllers nykomling har fått namnet Carrie. Med små hjul och små dimensioner har den ungefär samma längd som en fullstor cykel, vilket innebär 209 cm. Elassistansen är Bosch Performance Line med ett 545 Wh batteri, som uppges ge cirka 60 km körsträcka. Vill man ha längre körsträckor finns 725 Wh batteri.

Carrie finns i två modeller; Carrie Touring och Carrie Vario. De två modellerna skiljer sig främst åt när det gäller drivlinan. Touringen har en Microshift 10-växlad växel och väger 34,4 kg. Vario har en steglös Enviolo 380 navväxel med remdrift och väger 35,7 kg.

Det finns olika lådor för Carrie att transportera varor. Carries standard baslåda har innermått på 45 x 30 cm och är utrustad med regnskydd. Den extra tillgängliga Flexboxen kan utökas till en yta på 45 x 65 cm. En extra lastficka med en volym på 90 liter finns som tillval.

I Sverige säljs den bland annat av Bulten Bike, som satt en prislapp på 68 200 kr – 74 200 kr beroende på modell och utrustning.

Läs mer