Komfort och kraftigare ram hos Crescents nya elcykel-SUV:ar

Björn Åslund

Björn Åslund

16 maj 2024

Stora fyrhjuliga SUV:ar breder ut sig på vägarna. Med ett par nya elcykelmodeller vill Crescent även etablera SUV-begreppet i sitt sortiment. Breda däck, kraftig ram och komfort ska karaktärisera de ny modellerna.

Med de nya SUV-modellerna, döpta till Elska och Elgot, visar svenska elcykeltillverkaren att en SUV som tar oss in i framtiden har två hjul, skriver tillverkaren Cycleurope i pressreleasen. 

Dessa elcyklar, som kombinerar mountainbikens robusthet med den traditionella elcykelns komfort och ska erbjuda en idealisk transportlösning för det nordiska klimatet och varierande terräng. Man framhåller att de nya SUV-modeller som det perfekta valet för den moderna stadsmänniskan som söker sig ut i naturen på fritiden.

Johanna Smedberg, ansvarig för Crescents produktutveckling i Varberg, understryker cykelns mångsidighet:

– Denna cykeltyp är särskilt lämplig i Norden, där övergången från stadsmiljö till naturens skiftande underlag finns på cykelavstånd. Våra eSUV-modeller, Elska och Elgot, är designade för att hantera alla typer av terräng och väderförhållanden, vilket gör dem till allroundcyklar på riktigt.

Cycleurope vill dra paralleller till den evolution som fyrhjuliga transportmedel genomgått. Allt blir lite mer robust, karaktärsfullt och lite kantigare på ett sätt som är smakfullt för ögat. En ramgeometri som bjuder in till sportig komfort matchas med kraftigt dimensionerade däck, anpassade för att rulla lätt på asfalt utan att tappa greppet på mer varierat underlag. Elcyklarnas batteri har snyggt integrerats i ramens, liksom kablage och motor.

De har utrustats med funktionella pakethållare både fram och bak och flexibla tillbehörssystem ska göra Elska och Elgot anpassningsbara för att möta vardagen En nyhet för SUV-modellerna är en uppgradering av bakpakethållarens AVS-klicksystem som gör det möjligt att utrusta elcyklarna med barnsitsar utvecklade för AVS+.

Korgar eller väskor på den främre lasthållare monteras med klick in-systemet AVS.

Läs mer