Crescent vinnare av internationellt designpris

Björn Åslund

Björn Åslund

19 apr 2023

Red Dot Award är en av världens största och mest ansedda designtävlingar. Priset Red Dot Award: Product Design 2023 inom kategorin cykel tilldelas Crescent för elcykeln Elmer som markerar en ny epok av hållbar mobilitet.

Skandinavisk, avskalad design med en sömlös integration av nya system och en exceptionellt hög kapacitet för att bära tillbehör har varit viktiga ledord i skapandet av Elmer – tillsammans med hög komfort och enkelhet i användandet, berättar tillverkaren Cycleurope i pressmeddelandet där man tillkännager utmärkelsen. 

Elmer är sprungen ur nya levnadsmönster och förutsättningar i samhället med målsättningen att göra elcykeln till vår tids vardagshjälte.

Priset Red Dot Award Product Design delas ut till produkter med en enastående design och en hög innovationsgrad. Crescent Elmer är alltså vinnare inom kategorin cykel och cykeltillbehör, som är en av 51 kategorier.

– Utmärkelsen är en bekräftelse på att vi utvecklar produkter som ligger i framkant när det gäller banbrytande design, funktionalitet och framåtblickande innovation. Red Dot-priset är en väletablerad internationell kvalitetsstämpel och det är väldigt roligt att världens blickar nu vänds mot våra elcyklar, säger Johanna Smedberg, marknads- och affärsutvecklingschef på Cycleurope och ansvarig för Crescents produktutveckling.

– Elcykeln är mer aktuell än någonsin. Med elcykeln Elmer i spetsen och konceptet vardagshjältar, så möter vi cyklistens behov och samhällets krav på hållbar mobilitet på ett nytt sätt. Med utgångspunkt i vårt nordiska center of excellence för elcyklar jobbar vi med nordisk design där utveckling och produktion sker i Sverige, säger Cycleuropes VD Tony Grimaldi.

Red Dot Award anordnas av Design Zentrum Nordrhein Westfalen och är indelat i tre olika discipliner: produktdesign, kommunikationsdesign och konstruktionskoncept. 

Prisutdelningen äger rum den 19 juni 2023. Red Dot Award har inte gått ut med årets vinnare, de presenterar dessa först vid prisutdelningen, men som vinnare har Cycleurope fått möjlighet att själva berätta om denna utmärkelse.

 

Länk till tidningen på Readly, vårutgåvan 2023:

https://se.readly.com/products/magazine/allt-om-elcyklar

Läs mer