Garmin lanserar radar för elcykel

Björn Åslund

Björn Åslund

1 maj 2023

Garmin lanserar nu Varia™ eRTL616, en bakåtseende radar med baklykta som är speciellt framtagen för elcyklar. Varia eRTL615 har inget batteri utan ansluts istället till en kompatibel elcykel1. 

Den hjälper cyklisten att upptäcka bilar som närmar sig bakifrån genom både synliga och hörbara aviseringar då den är hopparad med utvalda Garmin-enheter eller Varia-appen på en kompatibel smartphone2. Den ska kunna se annalkande fordon på ett avstånd av upp till 140 meter.

– Då det blir mer och mer populärt att cykla elcykel är vi glada över att nu kunna erbjuda vår tillförlitliga radarteknologi till denna växande grupp av cyklister. Vilket äventyr du än planerar så vet du att Varia eRTL616 finns där och ser bakåt då du cyklar framåt, säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin, i pressutskicket från Garmin.

Förra året testade vi en elcykel med Garmin radar. Den hade lite annat utförande än Varia eRTL616, men vi kunde se att den radarn gjorde sitt jobb som den skulle.

https://alltomelcyklar.nu/tester/lyxig-urstark-och-tekniktung/

Varia eRTL615 har en slimmad och kompakt design och kan monteras på flera olika sätt med ett universellt sadelrälsfäste eller pakethållarfäste. Den finns tillgänglig nu till ett rekommenderat cirkapris på €299.99.

Mer att läsa om elcyklar i vår tidning på Readly, vårutgåvan 2023. Finns här:

https://se.readly.com/products/magazine/allt-om-elcyklar

Läs mer