Fazua släpper ultralätt motor

Björn Åslund

Björn Åslund

21 apr 2022

Tyska motortillverkaren Fazua har breddat sitt utbud av drivlinor. Det nya systemet Ride 60 har en motor på 1,96 kg motor och 430 Wh batteri på 2,3 kilo.

Fazuas mittmotor har ett lite annorlunda koncept. Mittmotor och batteri är ihopbyggd i ett paket, som enkelt kan lossas ur ramen. Vi har testar cyklar med Fazua motorn, och den fick ett gott mottagande då, bland annat denna Canon Commuter:ON. Se länken:

En härlig elcykel för snabb pendling

Ny Ride 60 är tänkt för elcyklar som behöver lite mer kraft. Här finns upp till 60 Nm vridmoment. Den ska tydligen komma i olika versioner, en för citycyklar och en för grus/mountainbike.

Batteriet på 2,3 kg är enligt samma koncept som tidigare Fazua-motorer. Det sitter inne i nedre ramröret i samma enhet som motor. Batteriet kan dock lossas separat för laddning.

Fazua introducerar en ny typ kontrollenhet för styret, den kallas ”Ring Control”. Med en knapptryckning kan man ändra assistansläget, tända cykelns belysning eller aktivera gångläget när backarna blir för branta.

Den har också Fazuas LED-hub med den femfärgade indikatorn som informerar om strömläge, plus batterinivåer. Den har en inbyggd USB-C-laddningsport, plus gränssnitt för ANT+ och Bluetooth.

Vårt digitala magasin Allt om Elcyklar 2022 hittar du på Readly.com. 96 sidor bara om elcyklar.

https://se.readly.com/products/magazine/allt-om-elcyklar?q=elcyklar

Läs mer