Elcykelmotorn Zipforce representerar Sverige på världsutställningen

Björn Åslund

Björn Åslund

20 aug 2021

Zipforce är en av de svenska innovationer som kommer att visas i den svenska paviljongen när världsutställningen Expo 2020 i Dubai öppnar den 1 oktober i år. Kommittén för Sveriges deltagande i världsutställningen Expo 2020 i Dubai har valt ut Zipforce som av de svenska produkter och innovationer som representerar det bästa av Sverige och svenskt näringsliv.

Temat för världsutställningen Dubai är ”Connecting Minds – Creating the Future”. Närmare 190 länder deltar i utställningen som pågår till den 31 mars 2022. Ett 15-tal svenska företag har valts ut för att i Sveriges paviljong visa upp de bästa och mest innovativa lösningar inom hållbarhet och mobilitet, berättar företaget Zipforce i ett pressutskick.

-Det är enormt glädjande att Zipforce får möjlighet att vara med på̊ satsningen som svenska regeringen genomför i samband med världsutställningen i Dubai. Jag är stolt över att Zipforce valts ut och är en av de svenska bolag som får visa upp det allra bästa av svensk innovation med fokus på̊ miljö̈, mobilitet och återvinning, säger Måns Bengtsson, grundare av Zipforce.

Zipforce är en liten portabel elmotor som gör att en vanlig cykel enkelt kan användas som en elcykel. Det går att flytta motorn mellan olika cyklar och användarna behöver därmed inte investera i en ny elcykel, vilket innebär att naturens resurser sparas. Den portabla elmotorn monteras med några klick på̊ det monterade fästet och Zipforce ger kraft när cyklisten behöver den.

Zipforce lanserades 2020 och är patenterad och utvecklad av grundaren Måns Bengtsson. Industrialisering har gjorts tillsammans med Tritech, Lagan Plåtprodukter samt fristående konsulter. Zipforce säljs i egen webbshop. Tillverkningen görs av Lagan Plåtprodukter utanför Ljungby i Småland.

-Vi har arbetat intensivt under ett par år för att få fram en hållbar och enkel livsstilsprodukt för miljömedvetna människor som både medför ett hälsosamt levnadssätt och samtidigt bidrar till mindre klimatpåverkan och bättre användande av jordens resurser”, säger Måns Bengtsson.

Världsutställningen pågår i 6 månader från starten i oktober i höst och beräknas dra mer än 20 miljoner besökare.

Fotnot: Zipforce har testats av Allt om Elcyklar. https://alltomelcyklar.nu/tester/zipforce-gor-cykeln-till-elcykel/

Läs mer