Cykelvagnar och lastcyklar säljer bra

Björn Åslund

Björn Åslund

25 apr 2023

Intresset för lastcyklar och cykelvagnar är rekordstort och under 2022 ökade försäljningen med nästan 40 respektive 50 procent. Det visar försäljningssiffror från Sportson. Under första kvartalet i år har försäljningen dessutom ökat ytterligare.

Allt fler väljer att köpa cykelvagnar och under 2022 ökade försäljningen av dessa med 49 procent jämfört med föregående år. Försäljningen av el-lastcyklar har ökat med 39 procent under samma period och under 2022 sålde cykelföretaget Sportson cykelvagnar och el-lastcyklar för över 16 miljoner kronor. Bilden ovan visar en Thule Courier, som bland annat säljs hos Sportson.

– Många av våra kunder väljer cykelvagn eller lastcykel med hänsyn till miljön. Ibland handlar det om att ersätta en av hushållets bilar, men många väljer helt bort bilen. Med lastutrymme på cykeln kan de ändå storhandla, lämna barnen på förskolan eller göra andra ärenden som vanligtvis kräver bil, säger Jonas Holtbo, marknadsansvarig på Sportson.

Cykelvagnar

Trenden fortsätter och under första kvartalet i år har försäljningen av cykelvagnar redan ökat med 47 procent jämfört med samma period förra året. För el-lastcyklarna har försäljningen ökat med 25 procent under samma period. En trend som lär hålla i sig även framåt.

Jonas Holtbo, Sportson.

– Särskilt i storstäderna ser vi att fler vill cykla med vagn. På vägarna till och från jobbet möter jag dagligen cyklister med cykelvagn eller lastcykel och ser inga tecken på att trenden skulle vända, säger Jonas Holtbo.

På Readly hittar du Allt om Elcyklar vårutgåvan 2023 :

https://se.readly.com/products/magazine/allt-om-elcyklar

Läs mer

Annons: