Vässla försatt i konkurs

Björn Åslund

Björn Åslund

18 feb 2024

Svenska företaget Vässla, som tillverkar elcyklar och elmopeder har försatts i konkurs. Därmed lyckades inte försöket till rekonstruktion.

Vässla har haft det kämpigt de senaste åren. Förra sommaren godkändes bolagets rekonstruktionsansökan i Stockholms tingsrätt, men räddningsförsöket lyckades inte. 

Nu har bolaget rapporterat till ägarna att man satts i konkurs, rapporterar Di Digital. 

”Det är väldigt sorgligt och chockerande”, säger Vässlas vd och grundare Rickard Bröms till tidningen. 

I ett prospekt erbjöds potentiella investerare att teckna sig för 4 kronor per aktie till en värdering på hela Vässla om 28 miljoner kronor, exklusive det nya kapitalet. Teckningsperioden var 9-23 februari med målet att ta in 8 miljoner kronor, skriver Di. 

Men innan teckningsperioden hunnit nå sitt slut har alltså konkursansökan skickats in då tingsrätten ska ha nekat förlänga bolagets rekonstruktion. 

”Vi förutsatte att vi skulle få förlängt och ha ytterligare tre månader på oss. Vi är dagar ifrån en potentiell lösning men det har ingen betydelse nu”, säger Rickard Bröms.

Allt om elcyklar har tidigare testat ett par elcyklar från företaget. På bilden i sidans topp syns lastcykeln. Här nedan en länk till vår test av den minimalistiska Vässla Bike.

https://alltomelcyklar.nu/tester/tuff-hybrid-for-stan/

Läs mer