För de med nedsatt rörlighet

admin

admin

31 jan 2021

Elassist är ju guld värd om man är lite fysiskt skröplig och med nedsatt ork. Här har vi en cykel särskilt anpassad för personer med nedsatt rörligt. Ramens låga insteg underlättar när man ska kliva på. Den upplevs som stadig vid färden, har bra bromsar, och faktiskt hela sju växlar. Den säljs endast hos Biltema och priset är lågt vilket gör att man det kan finnas kompromisser, men de är inte uppenbara. Cykeln kan vara ett riktigt fynd, om den håller länge.

⇒    Byggkvalitet

Ram i aluminium. Pakethållaren tycks stadig. Förstärkta ekrar. Skärmar i kraftig plast.

Betyg: 4

⇒    Utrustning

Sju inbyggda växlar Shimano Nexus, vilket är mycket i denna prisklass. Fotbroms bak, fälgbroms fram och riktigt bra bett i bromsarna. Lampor drivs av inbyggda batterier (ej
motorbatteriet). Försedd med korg och
inkapslat kedjeskydd. Men sadelns snabbkoppling är en enkel sak i plast.

Betyg: 4

⇒    Cykelkänsla

Upprätt körställning ger känsla av robust standardcykel, och den upplevs riktigt stadig att cykla. Man har kontroll över färden. Med sju växlar går det ha överseende med att den är lite halvt tungtrampad om batteriet skulle bli tomt.

Betyg: 4

⇒    Elsystem

Enkel kontrollpanel på styret, med tre
effektlägen och batterindikator. 

Mjuk och fin gång på olika effektlägena, men det var en liten fördröjning från det att man börjar trampa till att motorn driver tydligt.

Betyg: 4

⇒    Utseende

Visst utstrålar den lite gubb- och tantfaktor, med upprätt körställning och lågt insteg? Ändå vilar viss harmoni över utseendet. Och förresten ska väl gubbar och tanter få cykla med el.

Betyg: 4

Sammanlagt betyg: 20/25

Fakta – Yosemite Low Step 28

Cirkapris: 8 499 kr

Vikt: 23 kilo

Batterikapacitet: 360 Wh

Drivsystem/motor: 250 W, driver framhjul, trampsensor, tre effektsteg. Ingen gåassist.AnnonsAnnons

Fotnot: Biltema har cykelverkstad i butikerna.

Läs mer