En cykel för stan

admin

admin

25 jan 2021

Upprätt körställning och tre växlar gör nog Biltemas för 2016 nya elcykel mest passande för vardagsresorna i stan. Cykeln har ett förvånansvärt lågt pris, och provkörningen pekar inte på några uppseendeväckande svaga detaljer. Allt fungerar som det ska, även om det är lite enkla lösningar. Frågan cykelns hållbarhet på sikt går inte att besvara, men vi rekommenderar att den sköts väl och förvaras inomhus.

Ur Allt om Elcyklar nr1 2016

⇒    Byggkvalitet
Ram i aluminium. Pakethållaren tycks stadig. Förstärkta ekrar. Skärmar i kraftig plast.
Betyg: 4

⇒    Utrustning
Tre växlar Shimano Nexus. Tre växlar är lite lite, men man kan inte få allt när det är lågt pris. Fotbroms bak, fälgbroms fram och bra bett i bromsarna. Lampor drivs av inbyggda batterier (ej motorbatteriet).
Betyg: 3

⇒    Cykelkänsla
Upprätt körställning ger känsla av robust standardcykel, men den känns riktigt stadig att cykla, dock tungtrampad med avstängd motor. 
Betyg: 4

⇒    Elsystem
Batteriet är snyggt inbyggt i ramen, och lätt att plocka ur. Men när batteriet är borta ligger kontakttungorna öppna för fukt och regn.
Enkel kontrollpanel på styret, med hela sex effektlägen gör det lätt att hitta passande motorstyrka. Mjuk och fin gång på olika effektlägena. Batternivån läser man direkt på batteriet på ramen.
Betyg: 4

⇒    Utseende
Namnet antyder sportig framtoning, men det krävs lite mer för att en cykel ska se sportig ut. Utseendet sänder signaler om rejäl brukshoj av enklare modell. Fast en rätt snygg sådan.
Betyg: 4

Sammanlagt betyg: 19/25

Fotnot: Biltema har cykelverkstad i butikerna.

Läs mer