Zipforce lanseras i två nya versioner

Björn Åslund

Björn Åslund

14 jun 2022

Svenska Zipforce är en monterbar elmotor som gör vanliga cyklar till elcyklar. Den har kommit i två nya versioner. De nya elmotorerna är förbättrade på flera punkter jämför med tidigare modell. De ska vara tystare, ha lägre vikt, trådlös trampsensor och enklare installation.

De två nya är döpta till Zipforce Slim och Zipforce Distance. Zipforce grundare Måns Bengtsson berättar i ett pressutskick:

– Vi känner oss mycket glada att få ut dessa produkter på marknaden. Det är två väldigt kvalificerade elcykel-kit som Zipforce lanserar. Vi har identifierat vilka utmaningar som våra kunder haft. Ljudnivån och installationen har varit vårt största fokus. Även vikten och smidigheten har vi förbättrat.

Zipforce uppger att ljudnivån minskat. Zipforce har utvecklat en ny tystare motor för både Slim och Distance. Dessutom går installationen betydligt snabbare nu när installation av trampsensor har reducerats till att enbart klämma fast en trådlös sensor på pedalarmen.

Vad är skillnaden mellan Slim och Distance?
Slim är perfekt för de som pendlar eller cyklar i stadsmiljön. Den väger endast två kilo vilket är lättare än vår tidigare modell One. Modellen Distance har en större batteri (på 350 Wh) vilket är bra för dem som vill cykla längre sträckor. Slim har ett batteri på 211 Wh.

– Målet är att fler ska få möjlighet att förvandla sin befintliga cykel till en elcykel, snabbt och enkelt. Vi ser att våra kunder även värdesätter miljöaspekten; att de slipper köpa en helt ny elcykel som ska tillverkas och skeppas över halva jordklotet. Alla Zipforce elmotorer tillverkas i Småland vilket är en viktig aspekt i hela vårt miljötänk, säger Måns Bengtsson.

Fotnot: Vi har testat Zipforce Slim. Testen kommer publiceras senare i sommar.

Läs mer