Winora släpper lättare elcyklar

Björn Åslund

Björn Åslund

18 mar 2024

Elcyklar av lite lättare modell är ingen dum idé. Tyska Winora har lanserat en ny generation elcyklar med Bosch mittmotorsystm, och med vikt mellan 14 och 17 kilo.

Winora går att hitta i en hel del svenska cykelbutiker. Som många andra tyska cykelmärken så är det välbyggda cyklar med mittmotor.

Trots att de väger betydligt mindre än många elcyklar är Winoras nya serie iRide Pure inte särskilt extrem. De har den utrustning man kan förvänta sig av cyklar designade främst för vardagscyklister i och omkring staden.

Serien finns i en rad olika modeller med olika ramar och olika nivåer på utrustning. Exempelvis finns modeller med tio utanpåliggande Shimano-växlar, en annan med Gates remdrift och fem växlar i bakhjulsnavet. Vi noterar att de har sadelstolpar med inbyggd fjädring.

Den nya, kompakta mittmotorn Bosch SX erbjuder ett vridmoment på 55 Newtonmeter, medan batteriet på 400 wattimmar säkerställer tillräcklig räckvidd. Det avtagbara batteriet har ett bärhandtag så att du enkelt kan ta med det in i ditt hem för att ladda.

iRide Pure-serien finns i en rad olika utföranden.

Källa: https://ebike-news.de/leicht-und-mit-bosch-sx-winora-stellt-e-bikes-ab-14-kg-vor/217806

Läs mer