Wafabike lägger till dammodeller

Björn Åslund

Björn Åslund

8 mar 2022

Svenska Wafabike utvidgar sitt modellutbud av elcyklar. Till sina tidigare lite extrema modeller adderar man nu två nya dammodeller. Företaget har även etablerat lokala återförsäljare.

Wafabike har sin bas i Borås, där man också konstruerar och skruvar ihop sina elcykar. Wafabike har hittills siktar på en mindre nisch av marknaden, det har varit elcyklar under kategorierna retro, cruisers och e-mtb. Men det är ändå elcyklar med lägre insteg av typ damram som försvinner snabbast i svenska cykelbutiker, och inom denna kategori vill Wafabike också få in en fot.

Till säsongen 2022 släpper man två nya modeller.

I.am.ultra – lady (bilden ovan) är en lite mer tillbakalutad elcykel med lågt insteg och mjuka former. Ganska breda däck (26×2,125), 8 utanpåliggande växlar och ett batteri på 540 Wh. Även denna har en Bafangmotor med 95 Nm i vridmoment. Priset är för närvarande 27 900 kr. Cykeln kan köpas med frontpakethållare som tillägg.

Wafabike Urbanity X Lady

Den nya Urbanity X Lady är försedd med mittmotor från Bafang med vridmoment upp till 95 Nm, hydrauliska skivbromsar, 8 växlar i baknavet och remdrift. Batteriet är på 36V/7Ah (252 Wh) och sitter inkapslat i ramen. Priset ligger på 28 900 kr. Den finns också som Urbanity X med herram med högt över ramrör.

Återförsäljare

Hittills har företaget främst sålt sina cyklar via nätet, men i år ökar man närvaron med lokala återförsäljare. När detta skrivs finns det fem butiker runt om i landet.

Läs mer