MISSA INTE: Vilken är bäst? 17 elcyklar testade under 2023

Björn Åslund

Björn Åslund

21 aug 2023

Det väller ut elcyklar på marknaden. Det finns många hundra att välja på. Under 2023 har vi testat 17 som vi tycker är intressanta. Några är helt nya märken, andra är helt nya modeller med intressanta lösningar, andra är helt enkelt bra elcyklar. 

Du hittar de 17 testade elcyklarna (varav en test av ABS-broms) under avdelningen ”Tester”. Här finns även många äldre tester på elcyklar varav många finns kvar på marknaden. 

Vi har testat kända märken som Crescent, Ecoride, Specialized, Canyon, med flera. Men även nya märken som vill etablera sig på den svenska marknaden, som Momas (från Norge) och E-Fly (från Danmark).

Vår erfarenhet är att nivån på dagens elcyklar generellt är hög, om man undviker de allra billigaste cyklar. Och framför allt, undvik snorbilliga elcyklar av udda märken som säljs på nätet. Visst kanske de fungerar. Men förr eller senare krånglar de, och du lär inte få hjälp av cykelbutiken i din stad, helt enkelt då det är snudd på omöjligt att hitta reservdelar.

Canyon Precede:ON 5 fick bra betyg på alla punkter.

Visst är prislappen på bättre elcyklar väl tilltagen, men vår erfarenhet är att det lönar sig att satsa på kända cykelmärken med komponenter från etablerade tillverkare.

Vi kan också tipsa om att det är köpläge nu. Det tuffa ekonomiska läget har gjort att försäljningen gått trögt, så nu kan vi se hur cykelbutikerna börja rea ut många modeller. Priset kan ha pressats med flera tusenlappar.

Stort utbud av elcyklar och pressade priser. Så nog är det köpläge idag, om du inte redan är elcyklist.

Björn Åslund, chefredaktör

Till avdelningen ”Tester”

https://alltomelcyklar.nu/tester/

Läs mer