Velove – en vinnare bland tunga lastcyklar

admin

admin

31 jan 2021

Så ser den ut Velove:

Foto: Velove

18-06-2019/ I en bransch i snabb utveckling tog Velove, med säte och monteringsanläggning i Göteborg, hem segern som International Cargo Bike of the Year, i kategorin tunga lastcyklar.

-Det här är naturligtvis väldigt kul för hela teamet som har slitit hårt, och extra kul att det var köregenskaperna och produktiviteten som stod i juryns fokus, säger Johan Erlandsson, Veloves medgrundare och VD”, berättar företaget i ett pressmeddelande.

Det var första gången priset delades ut, med syftet att lyfta fram innovationer inom en bransch som är en nyckel till att lösa logistik- och servicebranschernas utmaningar inom framkomlighet, klimat, luftkvalitet och trivsamma städer.

Vinnarna utsågs av en jury bestående av logistikjournalist Johannes Reichel från Logistra, Thomas H.L. Schmidt från Tyska Cykelåkeriförbundet, Satesh Kumar Beella, lektor i produktutveckling från Haag Universitet samt Marieke Snoek, VD på Nederländernas största cykelåkeri Cycloon Post.

Juryns motiveringen löd:

“Velove Armadillo är konsekvent inriktad på kommersiella applikationer, särskilt inom logistik. Jurymedlemmarna, som inledningsvis var skeptiska mot att sitta i ett lägre placerat säte istället för på en sadel, imponerades av den höga komfortnivån, körstabiliteten, riktningsstabiliteten och den okomplicerade hanteringen av den fjädringsutrustade cykeln. Dessutom övertygade integrationen i ett logistiskt helhetstänk med avtagbara containrar. En dubbelcontainerversion med semi-trailer är också tillgänglig för att ytterligare öka produktiviteten.”

Läs mer