Vässla lanserar minimalistiska Pedal

Björn Åslund

Björn Åslund

22 sep 2022

Det svenska mikromobilitetsvarumärket Vässla lanserar Vässla Pedal – en stilren elcykel med minimalistisk design. 

Vässlas senaste tillskott lanseras globalt den idag den 22 september, den Internationella bilfria dagen. Den kommer att lanseras globalt, på marknaderna i Stockholm, Paris och Madrid. 

– Genom att lansera Vässla Pedal på den Internationella bilfria dagen vill vi framhäva vår syn på morgondagens städer vilket går i linje med vår mission att skapa grönare städer. Genom att ersätta bilen vid kortare sträckor, kan vi reducera CO2 utsläppen med nästan 99 procent. Vår ambition är att bilfria världsdagen ska vara varje dag, säger Rickard Bröms, vd på Vässla i ett pressmeddelande. 

Rickard Bröms, vd hos Vässla.

Vässlas senaste tillskott är framtagen för urbana resor. Vässla Pedal har en unisexram, utformad med enkelhet och inkludering i åtanke, för att passa alla kön och längder. Med modern IoT-teknik ansluts cykeln till Vässlas app för digital låsning, spårning i realtid, varning vid stöldförsök och cykelhistorik. Elcykeln har en minimalistisk design, fri från knappar. Cykeln väger endast 19 kg och har ett löstagbart batteri för enkel laddning och bättre stöldsäkerhet. Motorn kan ge upp till 45 Nm i vridmoment. Vässla Pedal har tre assistansnivåer, en maxhastighet på 25km/tim och en räckvidd på upp till 100 km.

Vässla Pedal kommer att erbjudas både genom direktförsäljning och på prenumeration – för att passa konsumentens individuella behov. Tillgänglig för förbeställning från och med 22 september med leverans i mars 2023. 

I september 2021 lanserades Vässla Club – flexibla prenumerationsmodeller på Vässla elcyklar och scootrar. Sedan dess har Vässla lanserats på fyra marknader: Sverige, Frankrike, Tyskland och Spanien. I dagsläget har tusentals medlemmar Europa över anslutit sig till Vässla Club. 90 procent  av användarna har tecknat halvårsprenumerationer. Paris är den ledande marknaden med hundratals tecknade prenumerationer tre månader efter lansering. 

Vässla Pedal kostar 24 900 kr vid förhandsbeställning, men uppges ha ett ordinarie pris på 29 900 kr.  

Läs mer