VanMoof är på banan igen

Björn Åslund

Björn Åslund

19 nov 2023

VanMoofs elcyklar var nere för räkning. Men efter konkursen reser sig nu en ny version av det hypade cykelmärket. Det är McLarens dotterbolag Lavoie som nu drar igång verksamheten.

VanMoof under en ny ägare skapar förstås frågor hur mycket av det unika varumärket som behålls. VanMoofs ursprungliga affärsmodell höll ju inte hela vägen, utan slutade i konkurs, trots att elcyklarna fick mycket uppmärksamhet och sålde bra.

Men enligt ett uttalande tillgängligt för branschtidningen bike-eu.com vill den nya ägare Lavoie inte avvika från VanMoofs ursprungliga mål och karaktär, berättar Ebike-news.de

-Vi förvärvade VanMoof för att vi tror starkt på produkterna och varumärket”, säger Elliott Wertheimer och Albert Nassar vid Lavoie. Redan från början var de övertygade om vad varumärket VanMoof alltid har stått för: innovation och potentialen att revolutionera mobilitetsbranschen.

Lavoie vill återuppta produktionen av VanMoof elcyklar så snart som möjligt. Arbete pågår också med att vidareutveckla modellerna. Kommer den annonserade S-Pedelec ”VanMoof V” med två motorer verkligen komma ut på vägen någon gång? Det är nog långt kvar tills dess. 

För ägare av äldre VanMoof

Lavoie siktar på att producera och utveckla reservdelar. Man vill också komma i kontakt med tredjepartsleverantörer för att göra det lättare för framför allt ägare av äldre VanMoof-modeller att fortsätta använda och reparera sina elcyklar. 

Den nya ägaren tar dock inte över VanMoofs tidigare garantianspråk. Den som betalade sin elcykel strax före konkursen men inte fick den levererad kommer tyvärr att stå tomhänt.

Källa: https://ebike-news.de/vanmoof-ist-zurueck-investor-plant-sogar-verbesserte-ersatzteile/215230

Läs mer