Välfyllda lager. Chans till prisfynd igen.

Björn Åslund

Björn Åslund

11 feb 2024

MARKNADSANLYS: Redan i höstas syntes att cykelhandlarna hade gott om osålda cyklar. Röda skyltar visa på nedsatta priser. Och nu är det dags igen, det går att göra prisfynd på elcyklar. Vi hittade elcyklar med upp till 50 procents rabatt.

Normalt sett så här mot vinterns slut brukar cykelbutikerna ha sålt ut det mesta av fjolårets inköp. Istället har lagren börjat fyllas på årets modeller, som ska säljas utan rabatter.

Men inledningen av 2024 är inte riktigt som normalt. Det skakiga ekonomiska läget gjorde att butikerna sålde mindre än planerat under 2023. Även om en elcykel kan vara en riktigt sparbössa, jämfört med att köra bil till jobbet, så lyckades man inte sälja ut så mycket som önskat under hösten.

Så situationen hos många cykelhandlare nu är dels fjolårets cyklar och så de nya cyklarna. Därmed kan det vara riktigt trångt i butikerna, och cykelhandlarens bankkrediter kan vara hårt ansträngda. Så för att lösa den tuffa situationen så det i vanlig ordning prispress och rabatter som ska locka kunder.

Än så länge vinter i stora delar av landet. Vintertid är också en lugn period i cykelbutiker. Så räkna med att cykelhandlare har tid för dig, så att du i lugn och ro kan välja rätt cykel. Och dessutom till ett humant pris. Vi hittade elcyklar av kända märken – en Shimanos mittmotor – med hela 50 procents rearabatt.

I april när ”alla” vill titta på ny cykel, är det kanske för sent.

Läs mer