Unikt motorsystem utvecklas i Finland

admin

admin

31 jan 2021

23-04-2019/ Finland har inte gjort sig känt som ett stort elcykelland. Men här utvecklas Revonte, som siktar på att bli ett unikt mittmotorsystem, med variabel kraftöverföring.

Den tekniska utvecklingen inom motorsystem rullar på med bra fart. Revonte är en av alla aktörer som driver på utvecklingen med innovationer.

En cykel med Revonte behöver exempelvis ingen konventionell växel, vare sig utanpåliggande eller i navet.  Istället är själv mittmotor-enheten försedd med ett inbyggt  växelsystem. Växlingen ska kunna göras manuellt eller automatiskt, i det senare fallet ska man kunna cykla med samma kadens med växlingen anpassar sig efter hastigheten. Revonte framhåller att detta innebär möjlighet till ett enklare kraftöverföringssystem, där det bland annat ska bli möjligt att välja remdrift istället för kedja.

Genom programvara ska motorsystem och växlar kunna anpassas som varje cyklist vill ha.

Inbyggt är även ett GPS-spårningssystem som genom 4G-mobilnät ska visa var cykeln befinner sig. Främst är det tänkt som en hjälp vid eventuellt stöld.

Revontes hemsida är ganska återhållsam med information. Man lämnar inte några detaljer, med mindre att man skickar frågor till företaget.

Enligt hemsidan grundades företaget Revonte 2018 med uppdraget att ta elcyklarna till en högre nivå, genom att skapa mycket bra drivsystem som ger användarna fantastiska användarupplevelse.

Enligt Revontes beskrivning är själva kärnan i produkten mjukvaran, trots att det är en hårdvara som levereras.

Än så länge tycks Revonte befinna sig i utvecklingsfasen. Några samarbeten med cykeltillverkare är ännu inte aviserade.

Läs även på Ebike-news.de

https://ebike-news.de/revonte-mittelmotor-schaltung/181124/

Läs mer

Annons: