Trek utökar Allant-serien

admin

admin

2 feb 2021

Trek bygger vidare på Allant-serien nästa år. Allant+ 5 är en helt ny, avancerad stadscykel med elassistans. Den passar lika bra för daglig pendling som grusstigar, uppger Trek.

Allant+ 5 beskrivs som en mångsidig elcykel konstruerad för cyklister, pendlare och helgäventyrare som vill ha en kraftfull, bekväm och prisvärd elcykel. Allant+5 hör hemma inom kategorin hybridcyklar, alltså lite sportigare än vanliga herr- och damcyklar och med mer framåtlutad sittställning. 

Eldriften är som brukligt för Trek, ett system från Bosch. Faktum Bosch starkaste system Performance CX som kan ge 85 Nm i vridmoment. Bosch-systemets alla funktioner nås via den mindre Purion-displayen som är fast monterad på styret.

Till skillnad från många andra modeller i Allant-serien, så har denna utanpåliggande batteri på 500 Wh, vilket är lite enklare att plocka loss för ägaren. Något som är viktigt i stan där tjuvar kastar blickar på all vad elcyklar heter.

Den har utanpåliggande bakväxel Shimano Altus med nio växlar. Hydrauliska skivbromsar från Shimano med 180 mm skivor ger sannolikt riktig bra bromsförmåga. Pakethållaren har Racktime-fästen för snabbkoppling av väskor och korgar.

Den finns i tre olika ramtyper; en traditionell herr med högt ramrör, en av damtyp med lägre ramrör och en lowstep med lågt insteg. Alla modeller har 27,5 tums hjul.

Cykeln väger 19,16 kilo i L-storlek, men det är utan batteri, enligt uppgifter på Treks hemsida. 

Trek rekommenderar priset till 33 999 kr.

Allant+5 Stagger.

13-11-2020

Läs mer