Trek uppdaterar Allant+-serien

Björn Åslund

Björn Åslund

28 feb 2023

Trek uppdaterar sina elcyklar i serien Allant+ inför årets säsong. Främst handlar det om att cyklarna nu har Bosch senaste version av motorsystemet, men även en del uppgradering av komponenter.

Allant+ finns i en rad varianter med olika specar på komponenter, bland annat olika ramtyper. Helt klart en serie elcyklar som riktar sig till köpare som vill ha ut mer av sin elcykel. Redan instegsmodellen Allant+ 5 går loss på  39 699 kr enligt prislistan på Treks webb. 

Trek Allant+ 5 har batteriet på ramröret.

Då får man en elcykel med Bosch Performance Line CX-drivenhet (250 W, 85 Nm), en Intuvia 100-display samt Bosch s k smarta system som kan styras från en app. Batteriet, som sitter på ramröret är på 545 Wh, men finns på 725 Wh för den som vill ladda mer sällan.

Allant+6 får man för 45 599 kr, men då får man bättre komponenter.

Allant+ 7 och 9 är ännu mer påkostade, vilket bland annat syns på att de har batteriet inbyggt i ramen.

Trek Allant+ 6 Stagger, har ram med ett lägre ramrör. Finns även med högt ramrör eller lågt insteg.

Vi kikar på den dyraste Allant+ 9, som blir din för 58 799 kr. Den har dämpning även i sadelstolpen. Den är rustad med en drivlina för minimerat underhållsbehov med Gates remdrift och växelnavet Enviolo CVT som är steglöst med obegränsat antal utväxlingar.

Vill man åka elförstärkt upp till 45 km/tim så finns serien  Allant+ 9.9S, som alltså är speedbikes som ligger under klass 1-mopeder i Sverige. Dessa har Bosch Performance Speed-motorn, och ett ramintegrerat batteri på 625 Wh. Med ökad fart kommer också en större prislapp, som 79 999 kr för Allant+ 9.9S Stagger, enligt Treks prislista.

Läs mer