Trampa med stil på en Ruff

admin

admin

1 feb 2021

Vill man verkligen synas på cykelbanan, så är nog Ruff Cycles ett alternativ. Modellen The Ruffian har en form klart inspirerade av retro-motorcyklar, men istället för en dunkande bensinare, så surrar det diskret från en Bosch-motor nere vid vevpartiet. Nu ska märket etableras i Sverige.

Utan tvekan är Ruff Cycles avsedd för dem inte bara ser elcykeln som ett transportmedel. The Ruffian med sina breda däck, mjuka former och inspiration från äldre tiders motorcyklar är knappast en elcykel som enbart ett nyttofordon. Den blir absolut en ögonfångare i trafiken. 

Trots flörten med mc-världen klarar den sig utan registreringskylar och hjälm är frivilligt, för den är klassad som vanlig elcykel vars motor driver upp till 25 km/tim. 

The Ruffian är tillverkad i Tyskland hos Ruff Cycles i Regensburg, och inte helt oväntat är det då mittmotorer från Bosch som skruvas in i ramen. Man kan välja mellan Bosch Active Line (40 Nm vridmoment) eller den starkare Bosch Performance CX (75 Nm vridmoment).

Ruff Cycles är i en etableringsfas på den nordiska marknaden, men cyklar finns redan några butiker vardera i Danmark, Norge, Finland och Estland. I Sverige är det ännu bara en butik, Cykelgiganten i Malmö.

-Det här är ju en nischad produkt så det blir inte så många återförsäljare, målet är att ha återförsäljare i Stockholm och Göteborg till våren 2020. Återförsäljare på andra ordet är givetvis också välkomna, det viktigaste är att man har rätt inställning och tror på våra produkter, säger Mark Ngauv på Ruff Cycles.

The Ruffian är uppenbarligen tänkt för en kundkategori som är beredda att betala kvalitet. Prislistan för den enklaste modellen börjar vid 44 995 kr, då med Bosch Active Line och 300 Wh batteri. Cykeln är då utrustad med Nuvincis steglösa växelsystem, och kraften från motor och trampor överförs till bakhjulet med drivrem istället för kedja.

Lil’Buddy ett mindre och billigare alternativ från Ruff Cycles.

En lite mindre och nättare elcykel från Ruff Cycles är Lil’Buddy, som har en känsla av 70-tal med mindre hjul och sittplats i form av en limpa. Även för denna modell är det nog mer nöje än nytta, som ger köpimpulser. Här är det mittmotorn Bosch Active Line som stöttar trampandet. Batteriet på 300 Wh är gömt under limpan. Som tillbehör finns belysning, skärmar och väskor. Priset för denna modell ligger på 28 995 kr.

21-11-2019

Läs mer

Annons: