Spobik tar över efter Cykelkraft

Björn Åslund

Björn Åslund

2 feb 2021

Vi har tidigare berättat om Cykelkraft som försattes i konkurs. Nu står det klart att konkursboet köps av Spobik, som driver en webbutik och fem fysiska butiker.

Det fanns enligt konkursförvaltaren ett tiotal intressenter som ville ta över Cykelkrafts verksamhet efter att bolaget gick i konkurs strax efter jul, berättas bland annat sajten Sportfack.se 

Nu är det klart att Spobik, som är baserat i Jönköping, fick möjligheten att köpa Cykelkrafts lager, varumärke och e-handelsplattform. Vad gäller de fysiska butikerna är ingenting klart, där handlar det om att Spobik ska komma överens om de lokala hyresvärdarna.

Vad det gäller fysiska butiker är Spobik välförsedd. Bolaget har förutom webförsäljning redan fem fysiska butiker. Två i Jönköping, två i Göteborg med omnejd och en butik finns i Uddevalla.

Ekonomiskt går det åt rätt håll för Spobik. Siffrorna för verksamhetsåret 2019 är ännu inte oficiella men premiäråret 2018 omsatte Anderssons bolag drygt 40 miljoner kronor med ett par miljoner i vinst.

På företagets hemsida kan vi läsa att Spobik betyder sports and bikes. Företagets e-butik är inriktad på cykel, sportelektronik och hemmaträning.

Läs mer på sportfack.se

http://www.sportfack.se/artiklar/nyheter/20200121/spobike-tar-over-cykelkraft

22-01-2020

Läs mer