Specialized släpper ny app

Björn Åslund

Björn Åslund

27 jul 2023

En helt ny version av Specializeds app för elcyklar har lanserats. Den ersätter Mission Control-appen och ska fungera med alla Specializeds elcyklar.

Specialized-appen ska vara designad för att ge alla cyklister kraft och ska revolutionera cykelupplevelse med innovativa funktioner och en intuitiv användarupplevelse.

Appen finns på de flesta nordiska språk: danska, svenska och finska.

Med en elcykel av inom serien Turbo och Specialized-appen får man nya nivåer av personalisering och prestandaoptimering. Man kan finjustera elsystemets prestanda och batterianvändning för att stödja olika körstilar. Man ska kunna anpassa displayen för att få fram personlig statistik och data om färden och elsystemet. Den ger även automatiskt låsning av cykeln för att förhindra stöld. Dessutom säkerställer den snabba systemstatusvarningar och servicepåminnelser.

Appen har avancerad registrering av färden, som spårar cyklistens aktivitet och levererar data i realtid. Om man cyklar en Turbo-modell finns funktionen Smart Control som ska minska räckviddsångesten genom att anpassa effektinställningar och batterikapacitet så att batteriet ska räcka så långt som man planerat.

Specialized lovar integrering olika appar inklusive Apple Health, Garmin, Wahoo och Strava. Vilket bland annat innebär att man ska kunna få sammanfattning och analys av åkturen.

Läs mer