Spårsändare och försäkring lovar full ersättning

admin

admin

2 feb 2021

BikeFinder erbjuder numera GPS-spårsändare för cyklar i kombination med försäkring. Under de första två åren lovar BikeFinder full ersättning om cykeln blir stulen och inte blir återfunnen.

Spårsändare för cyklar med GPS finns det redan i en rad modeller, men BikeFinder har alltså lagt ihop detta med en försäkring hos Moderna Försäkringar, vilket innebär en form av nytänkande.

Inte så att stöldrisken minskar med försäkring, men skadan blir förstå mindre om man kan få ersättning

BikeFinders spårsändare är liten, den är konstruerad för att gömmas inne i styret. Den säljs med ett abonnemang som ska täcka hela Europa. Själva spårsändare kostar 1399 kr, sedan tillkommer ett abonnemang. 

Abonnemangskostnaden har några olika klasser, för cyklar med ett värde upp 35.000 kr, värde upp till 70.000 kr och värde upp till 100.000. Lägsta avgift (för upp till 35.000 kr) per månad är för närvarande 59 kr/månad, vilket är vid ett abonnemang på 12 månader.

De första två åren ska så försäkringen ge hela 100 procent av ett s k återanskaffningspris. I villkoren anges att ersättningen kan som högst utgöra det köpespris som är angivet på köpebeviset/fakturan. Efter 2-3 år ska försäkringen ge 80 procent av återanskaffningspriset, och ersättningsnivån fortsätter sedan nedåt i takt med cykelns ålder.

Det kan noteras att spårsändaren inte kan anslutas till elcykelns batteri. Sändaren måste laddas då och då med hjälp av USB. BikeFinder anger upp till 8 veckors batteritid.

FÖR DIG SOM VILL VETA MER… 

—- Alla cykeltester 2020 och äldre —- (länk)

Köpguiden 2020: Hitta rätt cykeltyp— (länk)

(Bild: skärmdump från BikeFinder)

23-04-2020

Läs mer

Annons: