Skövde platsen för årets cykelmässa

Björn Åslund

Björn Åslund

29 feb 2024

Sverige har inte haft någon cykelmässa på några år. Men helgen 9-10 mars genomförs Stora Cykelmässan i Skövde, en ort på bekvämt tågavstånd från Stockholm och Göteborg.

– Jag varit med på många cykelmässor. När de man körde i Stockholm var det inga besökare från Göteborg, och mässa i Göteborg lockade ingen från Stockholm. Vi ville vara på ett ställe som enkelt kan nås, och i Skövde finns stambana som kan nås med tåg på ett par timmar från Stockholm och Göteborg, säger Glenn Magnusson som ingår i arrangörsgruppen. Glenn driver ett resebolag med namnet Cykelaptit.

Utställarförteckningen visar ett brett utbud av utställare med anknytning till cykel. Det är inte bara cykelmärken, utan utställare med olika tillbehör och komponenter, som hjälmar, sadlar, belysning och cykelpackning. Även den ressugna med cykel kan här botanisera i ett utbud.

Elcyklar då? Här finns ett antal utställare med elcyklar i sortimentet, bland annat Cycleurope med Crescent och Monark som satsar stort på elcyklarna. 

– Även Husqvarna, som har många elcyklar, kommer finnas här genom utställaren West Coast Bikes, berättar Glenn Magnusson.

Husqvarna på plats

Husqvarna är ett tyskt cykelmärke, trots det svenskklingande namnet, som nu håller på att etablera sig i Sverige och kommer att finnas vid mässan hos West Coast Bikes monter. Ecoride och Nishiki kommer att finnas på mässan, samt även Bulten Bike och Cykelfabriken som är inriktade på lastcyklar. 

Cycleurope har skickat ut pressmaterial inför mässan. Martin Hjertberg, Crescents produktchef, understryker vikten av personlig anpassning:

– Vi vet att valet av rätt elcykel kan vara en stor beslut. Därför uppmanar jag alla som funderar på vilken elcykel som passar just dig att komma förbi vår monter. Vår uppgift är att guida rätt och visa hur elcykeln kan anpassas för dina behov med rätt inställningar och utrustning. Vi har tagit fram matchande tillbehör som gör elcykeln komplett som vardagshjälte. Det här är ett utmärkt tillfälle att kunna se alla nyheter på ett och samma ställe. För den som vill ha historien bakom favoritcykeln så kan vi bjuda på den också.

Läs mer