Skeppshult Nova kommer i sportigare version

admin

admin

31 jan 2021

2-10-2019/ Till 2020 har Skeppshult fyllt på sin elcykelserie Nova med en sportigare version, döpt till Nova Sport El. I baknavet sitter fem växlar, som kan växlas elektroniskt.

Även den småländska tillverkaren Skeppshultcykeln har nyheter inför 2020. I stora drag håller man fast vid sitt traditionella koncept, med stålramar (stålet kommer från SSAB) och med Shimano Steps mittmotorer, samt med fotbroms på de flesta modeller elcyklar.

Nova Sport El är ordentligt utrustad för sportigare vardagscykling. Fotbroms på bakhjulet och skivbroms på framhjulet. En navdymano förser frambelysningen  med ström. På andra Skeppshult elcyklar har det funnits åtta växlar, men på Nova Sport El  är fem växlar i form av Shimanos Di2 elektroniska växelsystem, speciellt utvecklat för elcyklar. Det går dock att välja mellan automatisk och manuell växling.

Av Steps motorsystem har Skeppshult valt DU-E6110 som har ska ge upp till 60 Nm i vridmoment, vilket bör ge en hel del prestanda. Ett rammonterat batteri på 418 Wh ska kunna ge körsträckor på upp till 125 km, om man väljer eco-läge. Vill man ha mer motorhjälp finns även Normal och High, samt Walk-assistans när man drar cykeln.

Läs mer