Scotts nya för både terräng och gata

Björn Åslund

Björn Åslund

7 sep 2021

Så presenterar då Scott nya Axis eRIDE Evo. En serie elcyklar byggda för både terräng och gata. Toppmodellen är heldämpad och drivsystemet på alla modeller är Bosch starkaste Performance CX med det nya stora batteriet på 750 Wh.

Serien kommer i fyra modeller. Axis Evo eRIDE Tour FS är toppmodellen (se bilden sidans topp) som har dämpare både bak och fram i ramen. Avsikten är förstås cykeln inte ska vara främmande för någon miljö, men ändå det vara någorlunda komfortabelt för cyklisten. Trots att cykeln har mtb-karaktär, ska den kunna ta last på pakethållare (med Racktime-fästen) och man ska slippa sprut från däcken då den har stänkskärmar.

De övriga tre modellerna kan beskrivas som hardtails, med endast dämpare i framhjulet. Två olika modeller med skärmar och pakethållare, den ena med hög övre ramrör, den andra med lite lägre insteg. En modell är utan skärmar och pakethållare.

Bosch har nyligen introducerat en del nyheter för sina motorsystem. En del av dessa hittar vi hos Axis eRIDE Evo. I det grova nedre ramröret hittar vi det 750 Wh stora batteriet, och på styret finns den nya Kiox-skärmen. Motorsystemet är Bosch Bosch Performance CX BES3, som kan ge upp till 85 Nm i vridmoment.

Några svenska priser har inte Scott presenterat ännu. I pressutskicket anges priserna i Euro. Toppmodellen Axis eRIDE Evo Tour FS har prislappen 5.999,00 €. Den enklaste Axis eRIDE Evo Men har priset 3.999,00 €. 

Axis eRIDE Evo Tour FS ska finnas tillgänglig i butik i oktober. De övriga modellerna blir tillgängliga under 2022. Scott anger inget närmare datum än så.

Läs mer