Scott lanserar en lättviktare

Björn Åslund

Björn Åslund

26 sep 2024

Så var det dags för Scott att presentera en helt ny elcykel. I nya Silence eRide har man satsa på mittmotorenheten HPR50 som väger endast 1,8 kilo. Den är så liten, så det knappt syns att det är en elcykel. Och cykel är verkligen ingen tungviktare, men prislappen är desto tyngre.

Silence väger endast 14,5 kg vilket innebär att den lätt kan bäras i trappor, och den har designats för att passa perfekt i hissar, berättar Scott i pressutskicket.

Varje komponent har utformats för att få den att se ut och kännas lätt, såsom den eleganta kolfiberramen, den kompakta och tysta TQ-motorn, Syncros full-carbon combo-styre och Sram trådlös elektronisk växling.

TQ-HPR50-motorn levererar ett maximalt vridmoment på 50 Nm och drivs av det interna batteriet på 360 Wh som finns i det nedre ramröret. Motorn uppges ha litet internt motstånd, vilket innebär att trampningen är väldigt naturlig även utan motorstöd, vilket gör att du kan optimera batteriräckvidden, beskriver Scott.

Önskar man ännu mer räckvidd kan flaskhållaren kan snabbt bytas ut mot en batterienhet på 160Wh kallad TQ Range Extendero.

För att hålla styret rent har TQ-systemet en minimalistisk display placerad i det övre ramröret. Med en blick ger LED-displayen information som batterinivån i procent, räckvidden i kilometer och det aktuella effektläget.

Några prisuppgifter för den svenska marknaden uppges inte. Enda prisuppgiften är €7499 (brittiska pund), vilket är cirka 102 000 kr till dagsaktuell valutkurs.

TQ-HPR50-motorn levererar ett maximalt vridmoment på 50 Nm.

Läs mer