Scott lägger 45-cykel till sortimentet

Björn Åslund

Björn Åslund

1 feb 2021

18-10-2019/ Inom Scott stads- och trekkingcyklarna så handlar 2020 främst om att man skiftar till fjärde generations Bosch motorsystem och med större batterier. Men man lägger till en 45-cykel till produktlinjen, Scott Silence eRide.

En helt ny modell hos Scott är Silence eRide. Egentligen ska den inte kallas elcykel, då den är byggd för hastigheter upp 45 km/tim, vilket betyder att den faller under kategorin klass 1 EU-moped. Det krävs då särskild hjälm, försäkring, registreringsplåtar och man får inte cykla på cykelbanan.

Scott beskriver den som en perfekt pendlarcykel för varierande underlag, såväl asfalt, grus som gatsten. Även här Bosch Performance motorsystem, då i en version för 45 km/tim. Batteriet är på 625 Wh, men cyklarna har rum för ytterligare ett batteri, vilket ska totalt 1125 Wh.

Scott Silence eRide finns i några olika varianter, antingen klassisk herram, eller ram med lågt insteg. En modell har batteriet i pakehållaren. Instegsmodellen är prissatt till 53 995 kr, enligt Scotts riktpriser på webben. Toppmodellen har fått det rekommenderades priset 69 995 kr.

Större batterier

Bosch har en rad andra elcyklar med Bosch motorsystem, och med 2020 får de alltså genomgående fjärde generationens elsystem från den tyska tillverkaren. Det betyder också större batterier på en hel del av elcyklarna.

Modellen Sub Tour eRide 10 var Scotts bästsäljare under 2019, och har förstås uppgraderas inför 2020. Den finns i två utföranden, både med högt ramrör (herr), eller med lågt insteg. Det är en cykel tänkt för såväl stadscykling, som lite längre turer typ trekking.

2020 års modell är utrustad med Bosch Performance motorsystem, nu uppgraderat till fjärde generationens system. Den tydligaste förändringen jämfört med tidigare modeller är att batteriet nu är på hela 625 Wh. Riktigt långa körsträckor är alltså i utsikt. För en prislapp på cirka 36 995 kr.

Läs mer