Perfekta förutsättningar för cyklingen

admin

admin

31 jan 2021

Cyklingen är den snabbast ökande transportformen.

7-06-2019 / Förutsättningar för cyklingens framtid och elcyklarna är perfekta. Den slutsatsen drog av alla huvudtalare vid The World Cycling Forum som ägde rum i Rotterdam i början av veckan. Bland annat beror det på att kampen mot klimatförändringarna kommer att intensifieras under de närmaste åren. Branschen måste dock snabbt utvecklas för att kunna lyckas.

World Cycling Forum 2019 organiserades av World Federation of the Sporting Goods Industry (WFSGI) och Bike Euro som är en tidning och webbplats. Temat för årets konferens var ””Att sätta cykelindustrin i centrum av hållbar utveckling.” Och här samlas tunga beslutsfattare inom främst den europeiska  delen av cykelbranschen. Forumet menade att cyklar och elcyklar kan ta en ledande roll i kampen mot klimatförändringarna, berättas på Bikes Euros sajt.

 En expert konstaterade att cykling för närvarande är den snabbast växande transportformen i Europa. Det som också bestämdes är att städer måste skapas för cykling och människor och inte för bilar.

Men cykelbranschen kan inte slå sig till ro, om cyklarna ta ledningen i den hållbara utvecklingen. Åtgärd måste vidtas. Och snabbt. Experterna som pratade vid konferensen förklarade i detalj hur sådana åtgärder skulle se ut. Och från väldigt olika vinklar.

Olika experter förespråkade starkt att cykelindustrin måste göra mer än att sälja sina produkter till konsumenterna. Det måste öka medvetenheten cyklingen för att få människor lämna bilarna och byta till en mer aktiv livsstil cykling både för jobbpendling och på fritiden.

Man efterlyste också prioritering av säkerheten kring cykling och cyklar. 

Ett mer utförligt referat på engelska finns på Bike Euros sajt (se faktarutan upp till höger).

Läs mer