Nya VanMoof börjar ta form

Björn Åslund

Björn Åslund

15 feb 2024

I höstas togs konkursboet efter cykeltillverkaren VanMoof över av McLaren Applied genom sitt dotterföretag Lavoie (elskotrar). Nu börjar företaget berätta om framtiden för den hypade elcykeln VanMoof.

Företaget har kommunicerat via mail, och det är ännu inte alldeles detaljerat. Men man skriver att det finns framtida planer utstakade för varumärket.

Man berättar att Lavoie är en del av McLaren Applied, som har tre decenniers erfarenhet av utveckling av avancerat teknik för motorsport. Man konstaterar också att VanMoof köptes då man tror på produkterna och varumärket.

I mailet beskrivs övergripande hur man ska utveckla VanMoof.

Man vill att VanMoof fortsatt ska drivas av innovation inom design och ingenjörskonst. Det kommer att synas 2024 års modeller som snart ska presenteras.

 Cyklarna ska vara hållbara. Lavoie har uppdaterat och förnyat en del av elcyklarnas teknik, för att göra dem mer robusta. Samtidigt lovar man transparent kommunikation mot kunderna mot den utveckling som görs. 

Till detta ska läggas att företaget håller på att bygga upp ett nätverk med serviceföretag som ska kunna hjälpa cyklisterna. 

Mer konkret vad detta innebär berättar man inte.

Läs mer