Nya Tesoro Neo Carbon med sköna linjer

Björn Åslund

Björn Åslund

29 nov 2023

Nya Cannondale Tesoro Neo Carbon skiljer sig från det mesta på cykelbanorna. De är utveckladad från racermodellen Synapse och dess ram i kolfiber. De har en Bosch-drivenheter och är lätt och snabb.

Somliga elcyklar drar till sig blickarna även från en luttrad redaktör som sett och imponerats av det mesta. Men det går inte att komma ifrån att Cannondale Tesoro Neo Carbon sköna linjer drar till sig ögonen. Cannondale tänker sig att detta är en riktig bra pendlarhoj.

Andra egenskaper är inte lika tydliga för ögat. Som att den är riktigt lätt, bara 16 kilo. Cannondale lyfter fram att den är byggd för en atletisk körställning, som ska ge en komfortabel färd och god kontroll. Ingen traditionell pakethållare, istället finns en ställning över stänkskärmen som kan hålla cykelväskor.

Den lätta Bosch Performance Line SX-drivenheten erbjuder en mjuk, kraftfull boost upp till 27 km/h. Batteriet som är integrerat i nedre ramröret är på 400 Wh. Cykeln har en kompakt display i övre ramröret, där man också gör inställningarna.

Den har 12 utanpåliggande växlar från SRAM, med elektronisk växling.

Några prisuppgifter för den svenska marknaden står inte att hitta på Cannondales hemsida.

Läs mer