Nya Packster 70 är byggd för barnen

Björn Åslund

Björn Åslund

2 feb 2021

Nya Packster 70 från Riese&Müller innebär en nytt tänk från den tyska cykeltillverkaren. Till skillnad från tidigare modeller har denna en stor låda som är stöttålig och isolerad. Det ska bidra till säkerhet för barnen som färdas i lådan.

Riese&Müller har positionerat sig i de övre klasserna, med påkostade och avancerade elcyklar med bra prestanda. Det har synts i tidigare modeller av lastcyklar, med väl tilltagna prislappar, men samtidigt också bra komponenter och smarta lösningar. Tidigare modeller, alla tvåhjuliga, har haft låga öppna lastplattformar.

Nu utvidgas alltså sortimentet med en modell som tydligt riktar sig till barnfamiljen. Den stora lådan har plats för tre barn, eller en vuxen på upp till 165 cm längd. Lådan är tillverkar i EPP (expanderbar polypropylen) som har god stötupptagningsförmåga och som ger värmeisolering. Den kan även utrustas med kapell, för att skydda dem i lådan.

Säkerhet var prioritet vid utveckling av Packster 70, uppger Riese&Müller, vilket innebär att barnsäten har fempunkts säkerhetsbälten.

Den kan levereras med olika varianter på drivlinor. Den finns med 11 utanpåliggande växlar eller med Enviolos steglösa växel. Vill man remdrift istället för kedja finns det som alternativ. 

Motorsystemet är från Bosch, och man kan välja mellan 500 Wh eller 625 Wh batteri. 

Priset ligger på cirka 65 900 kr – 76 300 kr, visar uppgifter från Bulten Bike som är en av Riese&Müllers svenska återförsäljare.

— GUIDE: DAGS FÖR LASTCYKEL—(länk)

(Foto: Riese&Müller)

9-10-2020

Läs mer