Ny Turbo Kenovo med mer kraft och räckvidd

Björn Åslund

Björn Åslund

7 nov 2023

Då var det dags för Specialized att presentera nya Turbo Kenevo SL 2. Det effektiva SL 1.2-system levererar 43 procent mer vridmoment och 33 procent mer kraft än föregångaren, uppger Specialized.

Specialized lyfter fram egenskaperna hos SL 1.2-motorn. Den beskrivs ha klassledande effektivitet, tillsammans med energibesparande funktioner som MicroTune, innebär att det 320 Wh integrerade batteriet levererar en räckvidd på upp till 5 timmar (i Eco-läget). Vill man köra ännu längre kan ett 160 Wh Range Extender-batteri monteras i flaskstället, vilket ska kunna ge upp till 7,5 timmars körning.

Ride Dynamics

Med 170 mm mjuk, responsiv och superkapabel slaglängd äter Kenevo SL 2 upp vad som än kommer i dess väg, beskriver Specialized i sitt pressutskick. Den totala fjädringsprestandan är resultatet av att ramstyvhet, kinematik, hävkurvor, fjäderprogression, dämparprestanda och justerbarhet. 

-Vi kallar det här integrerade tillvägagångssättet för Ride Dynamics och vi har ett unikt team av stigcyklande ingenjörer, mekaniker och tillverkare som arbetar tillsammans ute i skogen och i vårt testlabb för att säkerställa att varje komponent är optimerad för att arbeta i harmoni med de andra komponenterna.

Geometrin kan anpassas efter cyklisten.

Cykeln kan anpassas efter personlig körstil med sex olika geometriinställningar. Detta tillåter justeringar som kan anpassas efter körstil och terräng. Styrhuvudets vinkel kan ställas till 62,5, 63,5 eller 64,5 grader. Vevlagrets höjd kan finjusteras i höjdled med 6 mm.

Nöjer man sig med instegsmodellen så blir den din för 74 000 kr. Toppmodellen SL SW Carbon 29 kräver att lägger upp 169 000 kr.

Läs mer

Annons: