Ny lastcykel med kraftfull motor (120 Nm)

Björn Åslund

Björn Åslund

30 mar 2022

Nu satsar även Rawbike på lastcyklar. Modellen Rawbike E-Cargo har en mittmotor med hela 120 Nm i vridmoment, vilket bör ge ordentligt med kraft för riktigt tunga lastar och branta backar.

Ofta kan man uppleva att eldriften på trehjuliga lastcyklar inte riktigt räcker till för att dra det tunga fordonet när man kommer till backar. Cykeln sackar trots att man lägger mycket kraft på pedalerna.

Rawbike E-Cargo ser åtminstone på pappret ut att kunna innebära att man tämligen obehindrat klarar både tunga last och jobbiga backar i hyfsad hastighet.

Enligt Rawbike så har den marknadens mest kraftfulla mittmotor (Ananda M100) med hela 120Nm i vridmoment, vilket absolut är långt mer än vad andra mittmotorsystem erbjuder. Batteriet på 672 Wh är från Samsung och uppges kunna ge en räckvidd på upp till 70 kilometer. Kraften från cyklisten och mittmotorn växlas via navväxel Shimano Nexus med sju lägen.

När detta skrivs finns lastcykeln ännu inte för leverans. Rawbike beräknar med att den finns för leverans i slutet av maj. Prislappen är satt till 36 900 kr men säljs nu med introduktionsrabatt.

Rawbike är annars mer känt för sina klass 2 elmopeder med grova däck, och som har en cykelliknande utformning.

Läs mer