Nu kan du ladda vid ICA-butiken

admin

admin

31 jan 2021

23-05-2019/ Nu ska elcyklisterna lockas till ICA-butiken. Nu är det ICA Fastigheter som pilottestar en ny form av cykeldepå, där man bland annat kan ladda elcyklar. Först ut är två ICA-butiker i Örebro respektive Norrköping.

Ica Fastigheter har sedan en tid tillbaka pilottestat en ny typ av lösning för de cykelburna kunderna. Cykeldepåerna byggs i moduler med kraftiga stålbågar för låsning, berättar Fri Köpenskap, en tidning som bevakar dagligvarusektorn.

– Av hälsoskäl vill vi välkomna att fler tar cykeln till butiken, säger Annika Schönefeld på Ica Fastigheter som ansvarar för projektet till Fri Köpenskap.

Cykeldepåerna har försett med laddskåp där batterierna kan låsas in. På gaveln finns pump och servicestation. Depån har även tak som gör att cykeln står skyddat även i regnet. En stiliserad elcykel på depåns fasader ska visa att elcyklarna är välkomna.

Cykeldepåerna testas just nu hos Ica Maxi Universitetet i Örebro och Ica Kvantum Klockaretorpet i Norrköping. Förhoppningen är att fler butiker ska ta efter.

– Vi sätter gärna en cykeldepå vid varenda Ica-butik i landet men det är dels upp till handlaren och dels en kommunal fråga. Vi rustar efter efterfrågan, säger Annika Schönefeld.

Hur är det med efterfrågan?

– Den växer. Vi har fått många förfrågningar under pilotfasen men innan sommaren kommer det inte att hända så mycket. Om och i sådana fall när den stora smällen kommer får vi se.

(Foto: ICA Fastigheter)

Läs mer