Nu har Cannondale lastcyklar

Björn Åslund

Björn Åslund

4 sep 2023

Cannondale har uppdaterat sitt sortiment av elcyklar. Nu finns här även en tvåhjulig lastcykel och en longtail lastcykel.

Elcyklarna från Cannondale har hittills legat inom segmentet exklusiv. För all del med kvalitetskomponenter, med vilket det följer en rejäl tilltagen prislapp. Och företaget fortsätter på det spåret med sina två nya modeller av lastcyklar.

Longtail-modellen Cargowagen Neo finns i två modeller. Den mer påkostade har steglöst Enviolo växel, Bosch motorsystem för lastcyklar, och ett batteri på 725 Wh. Nöjer man med den enklare modellen får man utanpåliggande växlar, 545 Wh batteri, och med Bosch lastcykel-motor. De här två cyklarna ska klara 80 kilo last.

Vill man lyxa till det ordentligt har Cannondale den större tvåhjuliga lastcykeln Wondervagen (bilden sidans topp), som är tänkt för både barn och transporter. Den har en rejäl låda med två sittplatser för barn. Lastmöjligheterna kompletteras med en bakre pakethållare. Även denna finns i två modeller. 

Wondervagen 1 har det steglösa växelsystemet Enviolo HD CV, Bosch system för lastcyklar, samt batteri för 725 Wh. Wondervagen 2 får man utanpåliggande växlar Shimano Deore med 10 växlar, 545 Wh batteri, och med Bosch lastcykel-motor.

Vi har inte hittar några prisuppgifter för den svenska marknaden, men att döma av komponentspecifikationerna så lär prislappen hamna i det högre segmentet.

Cannondale Cargowagen Neo. Foto: Cannondale

Läs mer