Nu går det att abonnera på elcykeln

Björn Åslund

Björn Åslund

19 maj 2021

Movs Technology Group lanserar nu MOVS – en MaaS-tjänst (Mobility-as-a-Service) för klimatsmarta städer och miljömedvetna mikropendlare i Europa. Man börjar i Stockholm, där man ska kunna abonnera på elcyklar och elmopeder.

MOVS är den första tjänsten i sitt slag och ett viktigt steg mot en förändring av en hel bransch som påverkar människors liv och vanor, uppger företaget i ett pressutskick. 

Man ser elektrifierad mikropendling som en hälsosam livsstil, och ett sätt att minska klimatavtryck och trängsel genom att välja små och lätta elektrifierade fordon. 

MOVS är månadsabonnemang för långtidsuthyrning av lätta fordon som elcyklar och elmopeder. I abonnemanget ingår även hjälm, lås och MOVS Butler Service samt regelbundet underhåll. 

Fordonen är designade och byggda för att hålla över tid och beskrivs som ett steg i utvecklingen mot den cirkulära ekonomin. Tjänsten innebär att användare slipper dyra investeringar i egna elfordon, och gör sina val av abonnemang och elfordon på MOVS hemsida och i kommande mobilapplikation.

MOVS grundare, från vänster i bild: Mikael Klingberg, CEO, Peter Klangsell, CPO, Jonas Rundqvist, CMO/Creative Director. Foto: Naoko Akechi. 

MOVS lanseras till en början i Stockholm i maj 2021, men Movs Technology Group har en global och ambitiös lanseringsstrategi för tjänsten på längre sikt med en internationell etablering inom 2–3 år.

MOVS är utvecklat av Mikael Klingberg, Peter Klangsell och Jonas Rundqvist. Mikael Klingberg och Peter Klangsell har 16 års erfarenhet av försäljning av personliga miljövänliga transportmedel och är bland annat grundare av KopEnScooter och Elcykelvaruhuset. Jonas Rundqvist har lång erfarenhet inom design, branding och kreativa koncept.

– Det råder ingen tvekan om att MOVS är lösningen, både för att minska utsläppen och biltrafiken på redan trånga infarter och gator i täta städer, men också för att ge människor en chans att resa smartare och hälsosammare, säger Mikael Klingberg, CEO, Movs Technology Group.

– Vi har varit drivande i elfordonsbranschen sedan 2005 med syftet att främja hållbara resor i våra städer genom att göra de senaste innovationerna inom mikromobilitet tillgänglig och användarvänlig för så många som möjligt. Den unika tjänsten MOVS möter den stora efterfrågan som redan finns på marknaden, säger Peter Klangsell, CPO, Movs Technology Group.

Läs den på Readly

Läs mer