Nu får även släpet eldrift

Björn Åslund

Björn Åslund

17 sep 2023

Om du vill transportera tunga laster på cykel väljer du oftast en el-lastcykel. Vill man dra riktigt tunga saker, men bakom en vanlig cykel, så har tyska företaget Roland Werk den nya trailern Maxximus, som har eldrift.

Roland Maxximus är designad för att transportera stora och skrymmande saker och har inte många likheter med vanliga cykelvagnar. Den drivs på fyra hjul och ett speciellt vridbart chassi och har en maximal nyttolast på 220 kg, berättar tyska sajten Ebike-news.de.

https://ebike-news.de/dieser-e-bike-anhaenger-hat-eigene-motoren-der-maxximus-traegt-bis-zu-220-kg

Det gör att även tunga laster kan transporteras med vanliga cykel, även om denna troligen främst är tänkt för företags behov. Fördelen gentemot den klassiska ellastcykeln är att släpet kan stå kvar hemma eller i företaget när det inte används.

För att denna höga vikt fortfarande ska kunna hanteras med en elcykel eller cykel, har Maxximus två navmotorer i ekerhjulen på den styrbara axeln. En elektronisk påskjutsbroms med återladdsningsfunktion som används vid inbromsning.

Leveransen av de första släpvagnarna från Niedersachsen är planerad till första kvartalet 2024. Det finns i nuläget ingen information om priset.

Några uppgifter om den kommer till Sverige finns inte.

Läs mer