Nörd och Ergo bryter ny mark

Björn Åslund

Björn Åslund

6 feb 2023

Efter två år av utveckling lanserar svenska MOVS nu de nya elcyklarna Nörd och Ergo. MOVS menar att de bryter ny mark inom elektrifierad mikromobilitet.

Nörd beskrivs som ett högteknologiskt vrålåk medan Ergo ska vara en ergonomisk vardagsglidare. Modellerna har en del smarta detaljer, berättar MOVS i sitt pressmaterial. Den är till exempel utrustade med sensorer som skapar en intuitiv körupplevelse för eldriften. 

Det egendesignade cykelbatteriet på 540 Wh är löstagbart och ska vara i premiumklassen, med komponenter man annars hittar i elbilsindustrin. MOVS beräknar att en laddning ska ge 100 km körsträcka. 

Nörd ska vara skapad som en ultimat citycykel. Motorn sitter i baknavet, och cyklistens trampkraft överförs dit via remdrift. Nörd har något så ovanligt i elcykelsammanhang som bara en fast växel (single speed). Allt detta ska ge en elcykel med minimalt underhållsbehov

Pakethållaren fram är monterad i ramen.

Som alternativt till ägande erbjuder MOVS cyklarna genom något som beskrivs som all-inclusive-medlemskap. För ett fast summa per månad får man cykeln tillsammans med stöld- och skadeskydd, samt fri service och lagningar. Vill man äga en Nörd, så är det rekommenderade priset 29 995 kr.

Ergo är lite enklare än Nörd, den skiljer sig tydligast genom att den har öppen ram med lågt insteg, sju växlar, kedjedrift och motorn i framnavet. Detta innebär en lite mindre prislapp. MOVS har satt det rekommenderade priset till 25 995 kr.

Båda elcyklarna lanseras under Design Week i Stockholm 6 – 12 februari och ställs då ut på NK i centrala Stockholm.

MOVS Nörd.

Läs mer