Nick elcyklar genom Europa

Björn Åslund

Björn Åslund

22 okt 2022

Nick Sanders är äventyraren som gjort en rad världsomspännade resor med motorcykel och cykel. Nu har han växlat till elcykel och trampar från Nordkap med sikt på Tarifa i södra Spaninen. 

Denna turen är unik – det är den första elcykelturen i historien och Sanders väljer att åka den längsta möjliga sträckan genom Europa som ska blir 6000 km. Han grenslar Yamahas nya elcykel Wabash RT, som är en gruscykel.

Nick har sedan tidigare ett samarbete med Yamaha, och han har gjort sin långa mc-äventyr på olika Yamaha motorcyklar. Men nu är det alltså elassiterad elcykel som gäller.

Nick är inte främmande för långa cykelturer. Han har tidigare cyklat jorden runt två gånger, och den senaste gången tog han även Guinness världsrekord för att ha cyklat runt jorden på bara 79 dagar, vilket inträffade 1984. Den cyklade sträckan var 22 000 km, enligt Wikipedia. Det innebär 278 km om dagen….

Nick Sanders (skärmdump från Instagram)

Nick är 64 år, kommer från Storbritannien och har gjort dessa äventyr i hela hans vuxna liv.  När han inte cyklar tillbringar han tid på sin gård i Wales tillsammans med sin fru och deras tre barn. Han har skrivit 17 böcker om hans äventyr.

Det går att följa Nick via Instagram, dock inte särskilt detaljerat om färden. I torsdags var han i Stockholm enligt de uppgifter vi fått. När detta skrivs är han sannolikt någonstans i södra Sverige.

https://www.instagram.com/nicksandersofficial/

Läs mer