Monarks utbud växer med nya Steps

Björn Åslund

Björn Åslund

31 jan 2021

Det starka intresset för elcyklar syns på Monarks modellutbud till 2019. Tidigare fanns endast tre elcyklar. Nästa år växer utbudet till tolv olika modeller. Bland annat några med Shimanos nya lättare mittmotorsystem E5000 för stadscyklar. 

(På fotot: Monark Karla med mittmotorn Shimano Steps E5000.)

Det anrika cykelvarumärket Monark, som i år firar 110-årsjubileum, kommer med mycket nytt i banbrytande design på elcykelfronten, berättar tillverkaren Cycleurope i ett pressmeddelande.

-När vi utvecklat den nya kollektionen, har ledorden varit användarvänlighet, avskalad, stilren design och hög prestanda. Elcyklar som sticker ut och inte ser ut som traditionella elcyklar. Jag skulle vilja påstå att vi bryter helt ny mark, säger Roger Lindahl, Commercial Product manager, Monark i pressmeddelandet.

Sedan tidigare finns modellerna Karl, Nytan och Karin, byggda ned klassisk cykelram och med Cycleuropes motorsystem E-Going. 

Utbudet för 2019 har breddats med en rad modeller av pendlar-typ, med lite lätt framåtlutad körställning. Karla och Sture har blivit modellnamnet. Ett par har E-Going-system med framhjulsdrift, och ett par har försetts med den nya lättare mittmotorn Steps E5000 från Shimano. I denna serie finns även ett par modeller försedda med pakethållare fram.

Nytan, som har pakethållare både bak och fram, finns för 2019 även i en modell med nya Shimano-motorn.

En annan nykomling för 2019 är Monark dELbar är, som är en klassisk delbar låghjuling med 20 tums hjul. Både bak och fram har den pakethållare med AVS-fästen. Numera är samtliga elcyklar inom Monark försedd med AVS-systemet, som är ett system med klick-i-fäste för väskor och korgar.

I början av 2019 rullar de första nya elcykelnyheterna från Monark ut i butik, uppger man från Cycleurope.

27-09-2018

Läs mer

Annons: