Mer Macho på vägarna

admin

admin

31 jan 2021

16-06-2019/ Att fara fram som en macho på cykelbanan låter aningen brutalt och buffligt. Nu hoppas vi att köpare av elcykeln Macho inte tar cykelns namn alltför bokstavligt, för det är knappast mer macho vi behöver i trafiken. 

Macho Bike är en nykomling på den svenska elcykelkartan. Den importeras och säljs via företaget Crossborder International AB.

Feta däck, svart låg ram, högt styre ska tydligen understryka namnet som antyder en tuffing till cykel. Den finns som två modeller, dels en vanlig elcykel med 250 Watt navmotor från Bafang samt batteri på 468 Wh, dels en 750 Watts modell som klassas som moped klass 2 (som får köras upp till 25 km/tim och kräver inte registrering). Den har ett större batteri på 768 Wh och ska kunna mopedköras upp till 8 mil enligt det pressutskick som gjorts av Crossborder International AB.

Med batteri väger 250-wattsmodellen 29 kilo och 750 wattsmodellen väger 34 kilo. 

Visserligen är Macho aningen udda modeller men Crossborder International AB uppger att det har komponenter från kända tillverkare, vilket då ska underlätta att få service. Av produktbladet framgår att den skivbromsar från Tektro och växelsystem från Shimano.

Läs mer

Annons: