Livelo lever vidare efter konkurs

admin

admin

31 jan 2021

7-03-2019/ Livelo, som utvecklar, designar och tillverkar elassisterade lastcyklar och som försattes i konkurs den 11 februari har förvärvats av bolagets grundare Mats Porle. Verksamheten kommer att drivas vidare i ett nytt bolag, meddelas i ett pressmeddelande idag.

-Det är mycket glädjande att kunna få driva verksamheten vidare, säger Mats Porle. Han säger vidare: 

-Det stöd och de varma omdömen om produkten vi har fått från kunder, leverantörer och andra intressenter under den här tuffa perioden har varit överväldigande och det vill jag tacka för.

-Intresset för Livelo har varit stort, säger konkursförvaltaren Mats Emthén. 

-Vi har haft långa och intensiva förhandlingar med ett flertal olika intressenter. Vi är mycket nöjda med den slutliga överenskommelsen och hoppas att Livelos verksamhet ska kunna nå sin fulla potential hos de nya ägarna.

Livelo skall nu fortsätta sin verksamhet i Sverige men även påbörja en internationell expansion då efterfrågan på elassisterade cyklar i Tyskland, Nederländerna och Danmark är hög och spås växa kraftigt i framtiden. 

-Vi vet att vi har en väldigt konkurrenskraftig produkt och alla prognoser pekar på att cyklandet kommer att öka kombinerat med att såväl politiker som allmänhet vill ha miljövänligare och tidseffektivare transporter där elcykeln är en mycket viktig del i den framtida utvecklingen” säger Mats Porle 

Livelo kommer att ha kvar sitt showroom på Karlavägen 2 i Stockholm. Man planerar även att utöka sitt återförsäljarnätverk samt ha ett ökat fokus på e-handelsförsäljning. 

Läs mer