Lifebike släpper damcykel med Steps

Björn Åslund

Björn Åslund

1 feb 2021

Under hösten har Lifebike släppt en ny modell tillhörande 2020 års sortiment. Lifebike Classic Steps är den damcykel med Shimanos beprövade mittmotor Steps 6000.

Lifebike, som är ett svenskt varumärke inom elcyklar, har åtminstone tidigare mest erbjudit cyklar med navmotorer, som varit i de lägre prisklasserna.

Men Lifebike vill tydligen göra en klassresa uppåt, bland annat med den nya elcykeln Classic Steps som hör till 2020 års sortiment. Bland annat noterar vi att många av märkets elcyklar numera har hydrauliska skivbromsar från Shimano. 

Om vi tittar på Lifebike Classic Steps så är den alltså utrustad mittmotor; Shimano Steps E6002 som är en beprövad motor, som kan ge 50 Nm i vridmoment. 

Enligt Elcykelvaruhuset, som är Lifebikes återförsäljare, ska det ska vara tillräckligt för att dra en cykelkärra med två barn utan problem. Batteriet på 504Wh uppskattas ge 7-12 mil per laddning. Cykel är utrustad med dämpad framgaffel och dämpad sadelstolpe som tar bort de värsta ojämnheterna. Växelsystemet är Shimano Deore med nio växlar.

Den officiella prislappen är satt till 24 995 kr hos Elcykelvaruhuset. Men nu under hösten är priset rabatterat, trots att vi ännu inte nått säsongen 2020.

24-10-2019

Läs mer