Lidl satsar på elcyklar – i Tyskland

Björn Åslund

Björn Åslund

31 jan 2021

3-10-2018/ Tyska dagligvarujätten Lidl säljer numera elcyklar. Men några sådana planer finns ännu inte hos svenska Lidl.

Nog är det en och annan som höjer på ögonbrynen när man hör att det säljs elcyklar hos en dagligvarukedja som Lidl. Nu är det dock inte i butik, utan endast online-försäljning, och alltså i Tyskland. I online-shoppen finns elcyklar av alla möjliga varianter. Den billigaste vi hittar har prislappen 849 euro. Här hittar vi även stor trehjulig lastcykel, med namnet ”GreenStreet Familien und Lasten-E.Bike – e.cargo” till ett pris på 1899 euro.

Än så länge har Lidl några sådana planer för den svenska marknaden, uppger Petra Whitehead, som är press- och PR-ansvarig för Lidl Sverige.

-Jag har inte hört att det är några elcyklar på gång för Sverige. Det är ju ett annat sortiment i Tyskland. Lidl provar olika saker i olika länder, och fungerar något bra så kommer det till andra Lidl-länder.

I sammanhanget kan ju noteras att den tyska elcykelmarknaden är mer mogen än den svenska. Andelen elcyklar i försäljningen är högre än i Sverige, även om vi under senaste året börjat komma upp på liknande nivåer, senaste cykelsäsongen 207-2018 blev den 19 procent. 

Läs mer