Lastcykelträffar i Lund och Emmaboda

Björn Åslund

Björn Åslund

31 jan 2021

19-03-2019/ Många är nyfikna på eldrivna lastcyklar. Lördag den 23 mars går det att stilla nyfikenheten på lastcykelmässan i Lund. Den 4 april är det en inspirationsdag för ellastcyklar i Emmaboda med sikte på nyfikna från Kalmar, Kronobergs och Blekinge län.

Lunds lastcykelmässa kommer finnas i gamla turistbyrån bredvid Stadshallen vid Stortorget. Den arrangeras av nätverket Cykla med Lastcykel med stöd av Lunds kommun. Här finns saker att göra både för den inbitne lastcyklisten och för den som fundera på att kanske köpa en. 

På plats ska det finnas ett tiotal modeller, bland annat från Cargobike, Seaside Bike, Christiania bike och även danska Larry vs Harry som visar en Bullitt.

Arrangörerna välkomnar lastcykelägare att visa upp sin cyklar, och prata med intresserade samt utbyta erfarenheter med andra lastcyklister. 

Torsdagens den 4 april blir det en inspirationskickoff i Emmaboda för el-lastcyklar i sydost (Kalmar, Kronobergs och Blekinge län). En heldag med olika föreläsare och inspiratörer mellan klockan 9:00-15:30. Arrangören är Energikontor Sydost AB.

Energikontor Sydost planerar också ett nätverk för kommuner och andra organisationer som vill se att fler väljer lastcykel istället för bil vid  korta transporter.

-Vi bjuder in representanter från kommuner, organisationer och företag för att de ska bli inspirerade och därigenom bidra till att öka andelen el-lastcyklar, upplyser projektledaren Rebecka Jonasson Gjerpe via mail.

Läs mer